12 کشف شگفت انگیز دوران باستان
در این مقاله، ما قصد داریم 12 کشف شگفت انگیز دوران باستان که در جهان سرو صدای زیادی به پا کرده است را مورد بررسی قرار دهیم.
خوشحال میشویم اگر ما را تا انتها همراهی کنید.
12 کشف شگفت انگیز دوران باستان
همانطور که جمیع ما میدانیم، بشر دهها هزار سال است که تمدنی دارد. تاریخ زمین که در آن زندگی میکنیم، همواره اهمیت زیادی داشته و مورد توجه متخصصان و باستانشناسان قرار گرفته است. افراد آگاه در این زمینه تلاش کردهاند تا اسرار مکانهای تاریخی مهم مانند اهرام مصر را کشف کنند و به این ترتیب به سوالات بیشماری که وجود دارد، پاسخ دهند.
باستانشناسان در برخی موارد ساختمانها و اشیاء بسیار عجیبی را کشف میکنند. پیدا کردن برخی از این موارد به حدی اهمیت دارد که میتواند جهانی که ما در آن زندگی میکنیم را دچار تحول کند. البته این نوع کشفها به تعداد کمی انجام میشوند و هر چند دهه یک بار ممکن است شاهد چنین کشفهایی باشیم.
1. لشکر سفالین
در سال 1947 میلادی، یک کشاورز در منطقه «شاآنشی» به دامنه کار خود در حال حفر یک چاه بود که ناگهان به این توده? عظیم از مجسمههای تراکوتا برخورد کرد. هزاران سرباز از ارتش تراکوتا در جلوی مقبره? چی شی هوان، نخستین پادشاه چین، بهطور واقعی ایستاده بودند. آنها به منظور محافظت از وی در جهان پس از مرگ به نمایندگی ایفا میکردند. این کشف مهم، برای باستانشناسان یک شاهکار انسانگرایی بیسابقه و دیدگاههای گستردهای که در ذهن این امپراتور جاری بود، نشاندهنده بود.
معمولاً حاکمان قبلی در تصمیمات وصیت میکردند که اشیاء و امکانات مورد نیاز برای زندگی در دنیای پس از مرگ در کنار تابوتهای خود قرار دهند. با این حال، با وجود اینکه این ارتش تراکوتا بیش از 60 سال از زمان کشف آنها میگذرد، متخصصان تاکنون نتوانستهاند مقبره? امپراتور را کشف کنند. این ارتش تراکوتا همچنان یکی از رمزهای بازگشایی نشده? تاریخ باستانی چین میماند.
2. طومارهای دریای مرده
قطعههای بسیار زیادی از نسخههای خطی کهن در مناطق مختلف سواحل شمالغربی دریای مرده کشف شدهاند. کارشناسان با توجه به تحقیقات، به اعتقاد دست پیدا کردهاند که این نسخهها بیش از 1000 سال قدمت دارند و در این مورد از نسخههای نوشتهشده انجیل در عهد عتیق بهترین مثالها را ارائه میدهند. این کشفها اکنون به ما اجازه میدهند تا با استفاده از این نوشتهها، بهترین حدسها را در مورد شیوه زندگی و فرهنگ آن زمانها بزنیم.
3. کتیبه های بیستون
آنها توسط باستانشناس انگلیسی به نام "روبرت شرلی" در سال 1598 میلادی کشف شدند. این سنگها و نوشتهها به دستور داریوش پادشاه هخامنشی حکاکی شدهاند و دستنوشتهها حکایت از رویدادهایی که در سالهای 521 تا 523 قبل از میلاد مسیح اتفاق افتاده بر اساس تاریخنگاری هخامنشی دارند. با استفاده از این نوشتهها، باستانشناسان توانستهاند تمدنهایی مانند بینالنهرین، سومر، ایران و آشور را بهتر بررسی و تحلیل کنند.
4. تنگ الدوای
این منطقه پیشتاریخی مکانی بسیار ارزشمند را در خود جای داده است. "ویلهلم کاتوینکل"، حشرهشناس آلمانی، در سال 1911 میلادی در حین تعقیب یک پروانه، به این مکان برخورد کرد. در این منطقه، سه گونه انسانی شامل "جنوبی کپی" (Australopithecus)، "انسان ماهر" (Homo habilis) و "انسان راستقامت" (Homo erectus) کشف شدند. همچنین، باقیماندههایی از یک نوع اسب باستانی نیز در اینجا شناسایی شد.
5. انگکور وات
اکتشافات اولیه مرتبط با این مکان شگفتانگیز، به سال 1601 میلادی بازمیگردد. در آن زمان، فردی به نام "مارسلو ریباندیرو" از اسپانیا، بهطور تصادفی به این معبد تاریخی در جنگلهای کامبوج برخورد کرد. متأسفانه او نتوانست راز این مکان عجیب را کشف کند و معبد برای مدت 200 سال به فراموشی سپرده شد.
"آنگکور وات" بهعنوان بزرگترین عبادتگاه در سراسر جهان شناخته میشود. این مکان دارای سه طبقه، پلههای بسیار زیاد و پنج برج زیبا است. "آنگکور وات" به عنوان نماینده روح مردم قوم خمر شناخته میشود و میتوان آن را به عنوان قلب تمدن بزرگ این ملت معرفی کرد.
6. شهر باستانی ایلیون
شهر باستانی ایلیون، که نامش در شعرهای هومر و ویرژیل نیز آمده بود، در دهه 1870 میلادی توسط باستانشناس آلمانی به نام "هاینریش اشلیمان" شناسایی شد. پس از کند و کاوها، تاریخچهی این شهر به چند دوره تقسیم شد که شامل ترواهای 1 تا 9 میشود. احتمالاً تروای هومر در دوره? ششم (1900 تا 1300 قبل از میلاد) رخ داده است.
7. سازوکار آنتیکیترا
تاریخچه این ماشین مکانیکی به 100 سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. این دستگاه در سال 1901 میلادی و در نزدیکی جزایر یونان کشف شد. بر اساس گفتههای دانشمندان، این ماشین حداقل از 30 چرخ دنده برنزی که درون محفظهای چوبی قرار گرفتهاند، تشکیل شده است. همچنین، در بخشهای جلو و عقب آن نیز شمارههای برنزی دیده میشوند.
این ماشینآلات به منظور اندازهگیری حرکت ستارهها و سیارهها مورد استفاده قرار میگرفتند. محققان باور دارند که این مکانیزم به عنوان یک ابزار برای محاسبه دقیق آغاز بازیهای المپیک نیز به کار میرفته است. در واقع، این دستگاه توانایی محاسبه دقیق فاصله زمانی 4 ساله را داشته و به این شکل برای محاسبات زمانی مورد استفاده قرار میگرفته است.
8. دندان دنیسووا

در غار دنیسووا که در نزدیکی شهر بیسک در روسیه قرار دارد، یک دندان و یک استخوان کشف شد که به انسانهای اولیه تعلق داشت. دانشمندان باور داشتند که بقایای یافت شده بیش از 50 هزار سال قدمت دارند. پس از تحقیقات گسترده، باستانشناسان اعلام کردند که این بقایا مربوط به یک نوع ناشناخته از انسانهای اولیه است که در منطقه آلتای زندگی میکردهاند. به نظر میرسد که این انسانهای اولیه دارای پوست، مو و چشمان تیره بودهاند.
9. پمپئی
در آغاز امپراتوری روم، این شهر به نام پومپی، بندری پررونق بود که درون آن خانهها، معابد و سالنهای مختلفی وجود داشت. علاوه بر آن، امکاناتی مانند آمفیتئاتر، انجمنها و کلیسا نیز به اجزای مهم این شهر محسوب میشدند. پس از 79 سال از میلاد مسیح، در زمانی که آتشفشان وزوو در نزدیکی آن فوران کرد، جمعیت پومپی به حدود 20 هزار نفر رسید. این فوران باعث شد که شهر بهطور کامل تحت خاکستر فرو برود.
در سال 1599 میلادی، «دومنیکو فونتانا» این منطقه را کشف کرد، اما کاوشهای واقعی در آن در سال 1748 آغاز شد. کشف این شهر باستانی، به باستانشناسان اطلاعات ارزشمندی درباره زندگی و فرهنگ رومیها ارائه داد. این کشفات تا حد زیادی به شکل و سبک هنر امپراتوری روم در طول تاریخ کمک کردهاند.
10. غار لاسکو
این غار در تاریخ 12 سپتامبر 1940 میلادی، توسط گروهی از نوجوانان کشف شد. بیش از دو هزار نقاشی از حیوانات مانند گربهها، پرندگان، کرگدنها و خرسها در این منطقه تاریخی اهمیت زیادی دارند. این نقاشیها به چشم میخورند. دانشمندان معتقدند که انسانها در این غار سکونت نداشتهاند، اما برای نقاشی کشیدن به صورت دورهای به این مکان میآمدند.
11. سنگ روزِتا
این کتیبه یک تخته سنگی گرانیتی است که در سال 1799 میلادی در کشور مصر کشف شد. کارشناسان قدمت آن را بیش از 2200 سال میدانند. این کتیبه شامل فرمانی از سوی پادشاه پتولمی پنجم به زبانهای مصری باستان و یونانی بر روی سنگ حکاکی شده است. از این کتیبه برای ساخت یک سازه در دهکده روزتا استفاده شده است.
12. ماچو پیچو
قلعه مشهور اینکاها و پناهگاه تاریخی کشور پرو، در سال 1440 تأسیس شد و تا سال 1532 پابرجا بود. هیرام بینگهام، کارشناس تاریخ دانشگاه "ییل"، توانست این ساختمان شگفتانگیز را کشف کند. خرابههای زیبای ماچو پیچو بهترین مثال برای معماری سنگی قوم اینکاها به شمار میآید. این منطقه با طول 365 متر و عرض 300 متر، بیش از 200 ساختمان داخل آن را شامل میشود.